Frankrike

Nu när vi kommit hem tänkte vi skriva lite allmänt om resan.

Prisläget i Frankrike var högre än Sverige. Glass var mycket dyrare, en Magnum eller Solero kostade 3€, vilket är nästan 30 kronor! Så vi åt inte så många glassar under veckan…
Den billigaste rätten på restaurang låg ofta på 14£ men de flesta kötträtter på minst 22€ Någon dag åt vi billigare (17€ för trerätters).

Fransmännen är väldigt trevliga och hjälpsamma. De hjälper en gärna innan man ens hunnit be om hjälp. Tex när fyra turister står och skall betala i parkeringshuset och inte har tillräckligt små sedlar för maskinen, då börjar en där rota i sin blånbok för att se om hon har växel.

 Engelskakunskaperna är blandade, men det var aldrig några problem, ingen av oss kan någon franska, men peka och visa funkade bra. På restaurangerna var det skönt att ha parlören och översättaren i handdatorn så vi åtminsonte visste vad vi åt. Även om servitören inte kunde ett ord engelska så fick vi bra service, de fortsatte prata franska och vi pekade i menyn.

Det var heller inget fel på humorn bland servitörerna. Vi råkade ut för flera ganska skojfriska som var helt i vår smak 🙂
Tex beställde Jenny och Niklas bananasplit till efterrätt och han kommer in med två bananer som sitter ihop, delar dem (split) och undrar om de vill ha dem så och går sedan igen.
En servitör råkar välta ner Eriks glas så det går sönder, senare tappar Niklas sin kniv. Servitören står då vid disken och säger “Det var inte jag”

De tog Visa nästan överallt. (enda ställer jag inte kunde betala med Visa på hela resan var på McDonalds i Tyskland) De hade sladdlösa dosor som de kom fram med till bordet på restaurangen så man lämnade aldrig ifrån sig kortet. Även vägtullar och de flesta parkeringshus tog Visa.

Nu går det att kommentera i blogen utan att registrera sig.

One Response to “Frankrike”

  1. Eleonor says:

    Vi håller på att lägga ut fler bilder på galleri.valborg.net

Leave a Reply

*